The Musical Box: Elephants Memory bättre med åren

måndag 25 juli 2016

Elephants Memory bättre med åren

ELEPHANT´S MEMORY – ANGELS FOREVER – 1974

Sista plattan med Elephants Memorys, Angels Forever är bättre än jag trodde. Det är rätt skön 60-talspsykedelia-, lite halvfunkig pop. Det gjorde spillrorna av Elephants Memory bra.
När den här skivan kom ut var de bara fem. På debutplattan 1969 var gruppen ett helt hippiekollektiv och fick spela in låtar ihop med John Lennon och Yoko Ono.

Jodå, de var med på skivan Some Time in New York City och fick dessutom spela in en egen platta på Apple tack vare John & Yoko. Elephants Memory fick sina ”fifteen minutes of fame”. Angels Forever kom några år senare, 1974, när det hela var över.

Och att då ge ut en skiva med 60-talspop funkade naturligtvis inte alls. Då var den vad man idag kallar ”daterad”. Det blev gruppens sista så klart.
Men nu är den bättre. För nu behöver man inte bry sig om vilket år den kom. Elephants Memory har visserligen skalat bort mycket från sitt experimentella 60-tal, och lirar mer pop än tidigare. Dessutom växlas det frisk mellan olika stilar.

Men La Sopa gillar jag, en instrumental spanskinfluerad liten sak, som går att köra mer än en gång. Rock´n´Roll Streaker är en märklig poplåt, Tell the Truth, Running Man är också rätt bra. Rätt tidtypiska 60-talare...på 70-talet...

Nr: borttagen ur samlingen, såld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar