The Musical Box: En annan Graham Parker

onsdag 20 juli 2016

En annan Graham Parker

GRAHAM PARKER – BURNING QUESTIONS – 1992

Det är 13 långa år mellan Squeezing Out Sparks och Burning Question. Musikaliskt ligger de båda skivorna långt från varandra. Så ska det givetvis vara, men den här gången var det lite för långt.
Squeezing Out Sparks var Graham Parkers höjdpunkt på den brittiska new wavescenen. Det var med den skivan och uppföljaren The Up Escalator han lyckades få amerikanernas ögon på sig och togs emot på andra sidan Atlanten som en hjälte.
Burning Questions 13 år senare har dock inte mycket av elden, eller ens glöden kvar från de hysteriska åren i slutet av 70-talet. Det är en betydligt mer nedtonad Graham Parker vi får möta på Burning Questions. Låtarna är inte längre stenhårda sparkar i magen eller knockoutslag på hakspetsen. Nej, i stället vänder sig Graham Parker till sina lyssnares mindre djuriska sidor.

Texterna känns visserligen nästan lika angelägna som förr, men melodierna är avskalade till något betydligt mildare än tidigare.

Burning Questions är en annan sida av Graham Parker som man känner igen från skivan innan Struck By Lightning, men knappast har särskilt mycket med hans 70-tal att göra.

Graham Parkers säregna röst, bräkande påstår en del, har dock sin charm. Låtarna är stilsäkra om än inte knivskarpa. Så givetvis är Burning Questions en skiva fansen borde gilla.

Nr: 276/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar