The Musical Box: Night Shift räcker inte till

fredag 22 juli 2016

Night Shift räcker inte till

FOGHAT – NIGHT SHIFT – 1976

Night Shift är en stabil och stadig boogierockplatta. Foghat manglar på med sina patenterade gitarriff. Men någonstans önskar man sig lite mer ändå. Night Shift känns platt och lite feg.
Förklaringen ligger förmodligen i skivan innan, hyllade Fool For The City, som många – jag också – påstår är gruppens allra största ögonblick. Jag gissar att tanken med Night Shift var att göra en lika framgånsrik LP till.

Men där Fool For The City fick folk att dra efter andan skapar Night Shift bara syrebrist.

Visst är det tung boogie- och hård rock, men det oförklarliga och magiska finns där inte.

Jag kan inte direkt sätta fingret på varför, men Night Shift har inte ”det!”. Titelspåret är en ruffig rockrökare, Drivin´ Wheel stenhård boogie oich avslutande I´ll be Standing By är kanske den bästa ballad Foghat någonsin gjorde.

Men det räcker inte den här gången. Jag gillar Foghat men kan inte påstå attNight Shift är ett särskilt starkt album. Det är visserligen ett stabilt hårdrockalbum, men det är något som fattas.
Kanske var det så att Lonesome Dave Peverett fick prestationsångest. Eller så är det helt enkelt så att denna högst kompetenta skiva bara inte glänser tillräckligt mycket jämfört med sin föregångare.

Nr: borttagen ur samlingen, säljes.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar