The Musical Box: Hiatt och new wave

tisdag 16 augusti 2016

Hiatt och new wave

JOHN HIATT – SLUG LINE – 1979

Slug Line var ett genombrott för John Hiatt, amerikansk rock-, country- och popgitarrist och sångare. Men det här är inte countryrock. Här lirar han new wave, direkt hämtad från de brittiska hjältarna.
Slug Line är annorlunda för att vara John Hiatt. Den ligger ganska nära Costellos tidiga album, och Graham Parkers...och Joe Jacksons också för den delen. Lite spretig rock med gitarren långt fram i förgrunden.

Jag vet inte, har inte kollat, men jag gissar att hans skivbolag hade med den ”nya” inriktningen att göra och att Hiatt egentligen inte var särskilt intresserad. Men det vet säkert andra mer om.

Bortsett från det är förstalåten, You Used to Kiss the Girls, är en kul liten rockrökare. Sen gillar jag titelspåret Slug Line, halvtuffa Back to the War och Face the Nation.

Däremot har jag väldigt svårt för de där reggaegrejerna alla skulle göra på den där tiden, bara för att visa hur inne de var, Madonna Road och Long Night till exempel.

En sak ska Slug Line ha cred för. John Hiatt blev tack vare den känd även utanför USA, till och med i Sverige. Det är förresten Hiatts tredje LP. Hangin´ Around the Observatory kom redan 1974 och Overcoats släpptes 1975.

Nr: borttagen ur samlingen, såld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar