The Musical Box: Nick Lowe gör aldrig dåliga plattor

torsdag 4 augusti 2016

Nick Lowe gör aldrig dåliga plattor

NICK LOWE – THE ABOMINABLE SHOWMAN – 1983

Nick Lowe gör aldrig några dåliga plattor. Men om man nu måste dra fram någon LP som anses vara mindre bra får det väl bli The Abominable Showman.
Men du behöver inte tveka om du hittar den i någon skivback. Den är tillräckligt bra ändå. Jag upprepar mig, Nick Lowe gör aldrig dåliga plattor...

Det som The Abominable Showman fick kritik för 1983 var att den kändes lite daterad redan då. Nick Lowe kanske sneglade lite för mycket bakåt, gav sig på new wave och sen mixade det med sitt intresse för countryrock och pop. Det upplevdes som lite tråkigt och fantasilöst 1983. Det ämnet var så att säga redan uttömt.

Men det där behöver man inte bry sig om nu för tiden. Belastningen att behöva jämföras med andra samtida plattor är för länge sedan utsuddad.

I stället kan man sätta sig ner, lyssna och konstatera att The Abominable Showman är ännu ett Nick Lowe-album fullmatat med små läckra popmelodier.

Har du skivan hemma ska du absolut lägga nålen på sista spåret på förstasidan, Tanque-rae, en tuff halvelak rocker. Inledningen med We Want Action kan jag också rekommendera.

Stökiga Mess Around With Love är inte dum den heller. Nej, Nick Lowe är ett säkert kort. Han gör aldrig några dåliga plattor.

Nr: 1853/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar