The Musical Box: Inte för sent för Out Of Focus

onsdag 10 augusti 2016

Inte för sent för Out Of Focus

OUT OF FOCUS – NOT TOO LATE – 1999

Skivtiteln anspelar på utgivningsåret, 1999, 25 år efter att Out Of Focus splittrades. Men det var inte för sent, tvärtom var det ett efterlängtat album bland fansen och ett album man absolut kan hävda är en fortsättning på där Out Of Focus slutade.
Out Of Focus var i början av 70-talet ett av Tyskland mest väl ansedda jazzrockgrupper och spelade under några få år in tre högkvalitativa jazzrockalbum. För varje album blev det allt tydligare att det var jazzmusiken som var mest intressant för gruppen, det blev mer och mer jazz och allt mindre rock.
Not Too Late spelades in 1974 efter att ett par av gruppens medlemmar lämnat bandet och ersatts av nya. Inspelningarna gavs dock av någon anledning aldrig ut då. Om bandet inte var nöjt med dem eller om det fanns någon annan orsak vet jag inte.
Vad jag däremot vet är att Not Too Late är ett mycket spännande album att lyssna på. Det är högkvalitativ jazzrock, eller snarare jazzfusion. Det är ett album varje samlare av tysk krautrock eller jazzrock från det tidiga 70-talet borde ha i sin samling.

Men det är också ett bra album att börja med för den som är nyfiken på Out Of Focus. Musiken är trots hög teknisk kvalitet inte på något sätt svårlyssnad utan ger bara mersmak.

Nr: 1089/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar