The Musical Box: Ian Hunter och en stråkorkester

torsdag 25 januari 2018

Ian Hunter och en stråkorkester

IAN HUNTER – STRINGS ATTACHED – 2003

Ian Hunter har varit min stora idol sen jag 1974 första gången hörde Roll Away The Stone. Mott The Hoople kommer för alltid att vara mina hjältar, Ian Hunter den störste av dem. Så är det fortfarande.
Men jag ska erkänna att jag först kände mig lite tveksam inför Strings Attached. Ian Hunter har genom åren spelat in och släppt en lång rad rockiga livealbum. Men idén att ha med sig en hel stråkorkester var inget jag trodde på. Men där hade jag fel, väldigt fel.

De som tidigt 2002 var med på Ian Hunters konserter i Oslo fick uppleva något synnerligen speciellt. Ian Hunter är en rockstjärna, de flesta av Mott The Hooples låtar är rock; All The Way from Memphis, Roll Away The Stone. Men alla vi som följt Mott The Hoople och Ian Hunters solokarriär vet att det också finns en annan sida.

Inget annat 70-tals glamrockband kunde som Mott The Hoople beröra med ballader som Rest In Peace, Hymn For The Dudes, I Wish I Was Your Mother och många fler, alla signerade Ian Hunter.
Den sidan utvecklade han än mer då han i mitten av 70-talet lämnade bandet för en framgångsrik solokarriär. Irene Wilde, Ships och den allra första rockballad jag kände att jag verkligen kunde ta till mig; It Ain´t Easy When You Fall, är låtar jag för alltid kommer att ha med mig.

Strings Attached tar fram den sidan hos Ian Hunter. Rocklåtarna fnns där så klart, men Once Bitten Twice Shy och andra rocklåtar får här en helt annan dimension för dem som tidigare bara sett Ian Hunter på Sweden Rock.

Nr: 181/CD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar