The Musical Box: Live från Steve Harleys turné 1989

fredag 20 juli 2018

Live från Steve Harleys turné 1989

STEVE HARLEY & COCKNEY REBEL – STAR FOR A WEEK – 1993

Det här är ingen skiva jag kan rekommendera. Ljudet är förfärligt dåligt, gissar att det är en piratkopia. Skivan finns inte med i Steve Harleys eller Cockney Rebels officiella diskografi.
Jag hade nog det på känn redan när jag köpte den här liveskivan, men jag var lite för nyfiken för att låta bli. Inspelningen är nämligen gjord under Steve Harleys legendariska konsertturné 1989, då han tillsammans med Cockney Rebel gjorde över 60 spelningar i Europa och USA.

Det var efter den turnén Steve Harley bestämde sig för att ge ut ett nytt album. Det kom några år senare, Yes You Can hette det och var en platta jag verkligen gillade.

Star For A Week spelades in i studio för det albumet men fanns med redan under turnén 1989. En bra låt, en av de bästa på Yes You Can och en av de bästa på den här liveplattan också, trots konkurrens med en lång rad gamla Cockney Rebelklassiker som Mr Soft, Sebastian, Mr Raffles och Make Me Smile.

Om ljudet varit bättre kunde den här skivan varit riktigt underhållande. Steve Harley har ju en fantastisk låtkatalog att plocka ur och man får en hel del prov på det här.
Mitt förslag är dock att du inte köper den här skivan om du inte tvångsmässigt känner att du absolut måste ha allt som finns med Steve Harley. Det finns helt säkert betydligt bättre livealbum än den här att få tag på.

Steve Harley har släppt flera officiella livealbum med inspelningar, även från tiden efter glamrocken och storhetstiden på 70-talet. Låtarna på den här CD:n är hämtade från en konsert i Brighton samt en i Northampton under 1989. Ljudet är något bättre i den andra delen.

Nr: 190/CD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar