The Musical Box: Nu står den i hyllan...igen

måndag 25 april 2016

Nu står den i hyllan...igen

STEVE FORBERT – STREETS OF THIS TOWN – 1988

Efter flera års tystnad kom Steve Forbert tillbaka med Streets Of This Town. En skiva som av många beskrivs som ett mästerverk, rent av som Steve Forberts allra främsta verk.
Jag föll dock aldrig pladask för detta album, som faktiskt åkt in och ut ur min skivsamling flera gånger. Ibland har jag bara älskat skivan, vid andra tillfällen tyckt den varit lite tjatig. Mer av samma typ.

Jag antar att jag kan komma att få på pälsen för detta, men om man har Forberts tidigare plattor känns det där gråtmilda receptet igen.

Det är visserligen så ohyggligt svårt att stå emot Steve Forberts like veka stämma och finstämda sånger, men samtidigt kan han bli...lite tjatig.

Streets Of This Town är dock en skiva nästan i samma nivå som storheterna Little Stevie Orbit, Jackrabbit Slim och främst av alla Alive On Arrival.

Dock saknar jag de där självklara popörhängena som det är så lätt att fastna för. Här finns ingen Romeo´s Tune, Song For Carmelita eller What Kinda Guy. Även om skivan för mig saknar självklara hits är Streets Of This Town av hög kvalitet.

Det finns egentligen inga dåliga låtar alls. Därför är det en platta som borde vara given i min samling...igen...
Jo, den var ute nyss, planen var att sälja den. Men först ville jag lyssna på den, för säkerhets skull. Nu står den i hyllan igen.

Nr: 2057/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar