The Musical Box: Välinvesterade rock´n´roll-pengar

onsdag 20 april 2016

Välinvesterade rock´n´roll-pengar

ROY LONEY & THE LONGSHOTS – DRUNKARD IN THE THINK TANK – 2004

Jag vet inte vad Roy Loney höll på med under 80- och 90-talen, men Drunkard In The Think Tank skulle kunna vara skivan i rakt nedstigande led efter Out After Dark och Contents Under Pressure, med enda tillägget att det är nästan 25 år mellan dem.
Kultbandet Flamin´ Groovies var i början av 70-talet ett av de tuffaste och råaste garagebanden i USA vid sidan av Stooges och MC 5. Trots att deras skivor var befriade från sånt trams som hitlåtar anses bandet varit mycket inflytelserikt.

Roy Loney lämnade bandet så tidigt som 1971 för en kringflackande tillvaro i rockvärlden som genererade en och annan fullblodsrocker men också en del album som av någon outgrundlig anledning lyckades passera obemärkt förbi nästan varenda möjlig kanal till berömmelse.

Våldsamma och kompromisslösa Out After Dark och Contents Under Pressure från 1979 respektive 1981 är mina bäst bestående minnen av Roy Loney, innan han försvann utom synhåll... ..ända fram till nu.

Jag dammade av Drunkard In The Think Tank i en hög femkronors CD-skivor på en loppis utan att egentligen ha några förhoppningar alls. Men den där femman var väl investerade rock´n´roll-pengar.

För överraskande nog var det nästan samma Roy Loney som var där igen, efter 25 år. Drunkard In The Think Tank är en blixtrande, stenhård, fräck och hänsynslös rock-platta där den ena rockrökaren efter den andra dyker upp.
Det är massor av rock, massor av roll, det är lite rockabilly, det är roligt.

Nr: 168/CD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar