The Musical Box: En manifestation Rolling Stones

tisdag 13 december 2016

En manifestation Rolling Stones

ROLLING STONES – VOODOO LOUNGE – 1994

En så självsäker och stark platta att det biter i skinnet. Voodoo Lounge tog Stones in i 90-talet, men här försöker inte Mick Jagger följa eller sätta några nya trender. Han hade insett vad Stones ägde och han förvaltade det.
Voodoo Lounge är ett nostalgiskt album med rötterna i 60-talet, men med den överdådiga och ambitiösa produktion som hörde 90-talet till.
Man kan ha sina synpunkter på musikproduktionen under 90-talet, där all popmusik tenderade att låta allt mer likt och att allt anpassades efter MTV.

Ändå är jag beredd att förlåta precis allt när jag får höra You Got Me Rocking, som nog måste räknas till en av Stones riktigt stora låtar. En manifestation som visade att Stones 1994 inte längre var bara ett rockband, utan en naturlag.

Den låten är inte på något sätt ensam. Känner att jag också måste nämna Love Is Strong, Sparks Will Fly och Thru And Thru. Det är bland annat därför jag påstår att Voodoo Lounge är ett ohyggligt starkt album.

Skillnaden mot föregångaren och comebackalbumet Steel Wheels är brutal. Det är precis så här ett album med Rolling Stones ska vara.

Nr: 147/CD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar