The Musical Box: Foghats sista album

måndag 5 december 2016

Foghats sista album

FOGHAT – RETURN OF THE BOOGIEMEN – 1994

Return Of The Boogiemen var ett passade namn för den här CD:n. Det är Foghats återförening 11 år efter senaste plattan, Zig-Zag Walk från 1983. Oväntat blev återföreningen Foghats sista album. Lonesome Dave Peverett avled år 2000 i cancer.
Return of The Boogie men var dock en värdig final för Foghat även om skivan knappast når upp till höjder som 70-talsklassikerna Energized och Fool For The City. Det är en sjysst mix av både bra och mindre bra egna låtar samt en del bluescovers. Alltså precis så som en normal foghatskiva brukade fungera.

Louisiana Blues är den låt jag av någon anledning fastnar för. Kanske för att soundet är rått och så mycket Foghat. Den får mig att tänka på den plattan med stenen och bullen (rock and roll) och Foghats allra första platta, den skivan gruppen spelade in precis efter att de bildats ur spillrorna av Savoy Brown och fortfarande var mer bluesband än stenhårda rockers.

Från den plattan gör Willie Dixons I Just Want To Make To Love To You comeback, men nu i en akustisk version som blir både ett kärt återseende och en kul grej.

Nr: 220/CD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar