The Musical Box: Sinners utlandssatsning blev en flopp

lördag 17 december 2016

Sinners utlandssatsning blev en flopp

SINNERS – COME FLY WITH US – 1993

Att visa att man som band behärskar en massa olika musikstilar skulle kunna vara en bra idé.
Men samtidigt en dålig sådan, för vem vill ha en platta med allt från hårdrock till jazzpop och funk?
Tyvärr var det så det blev när The Sinners – det bästa bandet i Lund – skulle lanseras utomlands. Efter tre briljanta plattor i Sverige skulle resten av världen få ta del av The Sinners ruffiga skånerock. Med hjälp av gigantiska Warner Brothers dessutom. Vägen mot den totala framgången såg ut att vara spikad för Sven Köhler, Mikael Sellers och de andra.

Men så blev det inte. Det var inte många som lockades av Sinners erbjudande att flyga med, Come Fly With Us. Skivan floppade ganska rejält, troligen för att den bjöd på lite för mycket av det goda.

Förmodligen var det det som gjorde att Sinners 1993 bestämde sig för ta en paus...

Den pausen är inte över än....

Det har gått över 20 år nu....

För att försöka få Sinners tillbaka kan jag berätta att Come Fly With Us är en betydligt bättre platta än vad folk i allmänhet tror. Det fanns ju en anledning till att Warner Brothers var beredda att satsa. Sven Köhler är en briljant rocksångare. I den allmänna likriktningens dammiga landskap behöver svensk rock sångare som honom. Kvalitet med andra ord!
Sen hade Sinners en makalös förmåga att göra bra rocklåtar. Man behöver inte ens köra Come Fly With Us genom en distilleringsapparat för att hitta dem, man hittar dem ändå. Vill du ha en högkvalitativ svensk rockplatta är Come Fly With Us ett bra alternativ.

Nr: 72/CD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar