The Musical Box: Humor och galna infall

fredag 9 december 2016

Humor och galna infall

TOMMY JAMES & THE SHONDELLS – IT´S ONLY LOVE - 1966

Ser man bara till omslaget på den här skivan skulle man enkelt kunna katalogisera Tommy James & The Shondells som tuggummipop från mitten 60-talet. Och det är precis vad det är.
Kul, lättsam pop med mycket humor och ett och annat galet infall. Kort sagt en rolig skiva att lyssna på nån gång emellanåt. Titelspåret It´s Only Love, som naturligtvis är en cover, är riktigt, riktigt rolig.

Det finns förresten flera såna där låtar i ungefär samma stil. Och mycket mer än så borde inte man inte behöva säga om Tommy James & The Shondells.

...Om det inte vore för låtarna Hanky Panky från 1966 och Crimson & Clover från 1969. Egentligen de enda låtar gruppen blev känd för. Ingen av dem är dock med på den här skivan.

Åtminstone den sistnämnda brukar vara ivrigt använd på alla såna där meningslösa samlings-CD från det sena 60-talet.

...Och om det inte vore för att Tommy James, som förmodligen var The Shondells själv också, senare gav sig på mer sinnesutvidgande saker och började lira psykedelia med liten framgång (därmed inte sagt att det inte var bra – för det var det – dock tämligen underskattat...).

Så det finns all anledning att leta plattor med Tommy James – med eller utan The Shondells – antingen får man lite trevlig nostalgisk bubblegumpop eller en rejäl dos psykedelia. Det är bara att välja...

Nr: 1874/2222

1 kommentar:

  1. Skärpning Olle ! Tommy James hade ett flertal stora hits mer än dem som du nämner. Mony Mony UK#1 US#3 Crystal Blue Persuasion US#2 I Think Were Alone Now US#4 Sweet Cherry Wind US#7 Alla top 10 hits.

    SvaraRadera