The Musical Box: Murphy tillbaka till 70-talssoundet

fredag 16 december 2016

Murphy tillbaka till 70-talssoundet

ELLIOTT MURPHY – SELLING THE GOLD – 1995

Nånstans i början av 90-talet försvann Elliott Murphy in i glömskans mörka korridorer för min del. Det var nästan så att jag missade hans album Selling The Gold 1995, då var det fem år sedan senast han gav ut en skiva.
Och jag hade förmodligen missat den fullständigt om det inte varit för att Bruce Springsteen var med på en låt, Everything I Do, där han och Elliott sjöng duett. Sånt imponerade på mig på den tiden. Ska jag vara riktigt ärlig var det därför jag till slut köpte cd:n...givetvis efter att först noga kollat om den gick att hitta på vinyl. Det gjorde den inte...
Selling The Gold är naturligtvis mycket mer än den där duetten. Det är till och med så att den låten nog inte ska räknas till albumets bättre spår. Jag sätter låtar som Love To America, Take Your Love Away, Selling The Gold och inte minst Real Time betydligt högre.

Selling The Gold är en lite överraskande skiva. Här tycker åtminstone jag att Elliott Murphy gått tillbaka till sitt 70-talssound och jag jämför gärna den här plattan Night Lights från 1976. De har samma rockiga sound även om Selling The Gold givetvis känns mycket modernare.

Nr: 50/224 (CD)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar