The Musical Box: Couldn´t Get it Right

måndag 19 mars 2018

Couldn´t Get it Right

CLIMAX BLUES BAND – COULDN´T GET IT RIGHT – 1976

Det finns säkert en och annan som kommer ihåg Couldn´t Get it Right. Den spelades rätt ofta på diskoteken sådär 1976 och 1977. Jo du, så länge sen var det. Det skulle man inte kunnat tro.
Det var en rätt tuff låt för vara på dansgolven. En halvfunkig bluesrocklåt med bra driv. Och med en cool basgång, för att inte tala om snubben på sax. Det finns säkert en och annan som har kvar LP:n också, Gold Plated, bandet hette Climax Blues band. Det var rätt många som köpte skivan tack vare den där låten.
Det var nog rätt många som ställde undan den rätt fort också. För resten av plattan lät inte alls som Couldn´t Get it Right. Det var lite mer tillbakalutad och softad bluesrock, med en del inslag av funk. Om bluesrock någon gång kan kallas mainstream, så är det väl på den här plattan.
Men det var så Climax Blues Band lät, även om det den här gången blev lite väl tillplattat. De hade gjort andra album tidigare som var mer intressanta. Det sista man kan säga om Climax Blues Band är att deras album skulle vara mainstream...med ett undantag.

Jag tycker ändå Gold Plated är en rätt sjysst skiva. Men det det tog ett bra tag att acceptera den. Jag har kommit fram till den kan vara okej att damma av nån gång ibland var femte år ungefär och att det då blir rätt skön lyssning. Det är lite lagom, lite lagom, lite avslappnande.

Nr: 1136/2222

OBS! Favorit i repris. Jag har skrivit om denna skiva tidigare, men ger den nu en ny chans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar