The Musical Box: Det bästa bandet i Lund

söndag 11 mars 2018

Det bästa bandet i Lund

SINNERS – FROM THE HEART DOWN – 1987

Det är dags att ge Sinners upprättelse. De kan ha varit Sveriges bästa rockband under det sena 80-talet. Vadå förresten? Sinners var Sveriges bästa band! Och det bästa bandet i Lund också, för den delen.
Men de fick aldrig chansen, insåg jag när From the Heart Down hamnade på skivtallriken nu igen. Det är Sinners debutalbum från 1987, ett av de där åren som rent allmänt anses som ett av rockhistoriens värsta...orsaken till det stavas s-y-n-t-h*.

Men Sinners bjuder på äkta vara. Det är svettig busrock från första till sista spåret. Och det går inte att hämta någon luft. För i bästa ramones-anda är det knappt någon paus mellan låtarna.

Sinners blandar rejält tuff rock med rockabilly och punk. Lite som Reverend Horton Heat nu för tiden. Har du inte hört dem får du väl lyssna in dej på Spotify eller nåt. Fräckt är det i alla fall.

From the Heart Down ska jag från och med nu ha väldigt långt framme i samlingen. Det här är ingen söndagsskolepop. Sinners var slynglar. Lite märkligt att Sinner aldrig blev så där jättestora. Nån som minns singeln When She Lies från 1988? Den var ju brutalt bra!
Den låten är inte med på den här skivan, ska jag väl säga. Men här finns andra läckerbitar som The Bride and the Broom, You Ain´t Different och 999 Kisses. Lysande kul 80-talrock med rötterna i punken. Sveriges bästa rockplatta 1987. Självklart!

Nr: 672/2222

OBS! Favorit i repris. Jag har skrivit om denna skiva tidigare, men ger den nu en ny chans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar