The Musical Box: Det sprakar och gnistrar, men det knarrar inte

torsdag 21 juni 2018

Det sprakar och gnistrar, men det knarrar inte

IAN HUNTER – SHRUNKEN HEADS – 2007

Det finns mycket på Shrunken Heads som påminner om Hunters tidigare storverk, som You´re Never Alone With A Schizophrenic, Overnight Angels och allra främst debutskivan från 1975. Men Shrunken Heads är definitivt inget nostalgiskt album.
Shrunken Heads är ett blixtrande rockalbum i rakt nedstigande led från Rolling Stones och med Dylans Blonde On Blonde (som så ofta med Ian Hunter) som ledstjärna.

Det sprakar och gnistrar, men det knarrar inte trots att Ian Hunter närmade sig 70-strecket när skivan spelades in. Det är ett vitalt och fräckt rockalbum av sin tid, 2007, gjort av en av de sista överlevarna från rockens storhetstid på 70-talet.

Hunter har hängt med, Shrunken Heads tar upp aktuella politiska ämnen; konsumtionskulturen, tv-såpornas korkade tendens att hylla dumhet och det svåra med att sålla bland all information och desinformation.

Han konstaterar att det var bättre ”When The World Was Round” samtidigt som han inser att ”I Am What I Hated When I Was Young”...vilket är ironi, som så ofta i huvudjägaren Ian Hunters texter.
Som vanligt har jag svårt att hejda mig nu. Men varför skulle jag göra det? Ian Hunter har varit en av mina stora idoler ända från min start och han är det fortfarande. Därför hittar jag givetvis en hel rad låtar som jag tycker jag borde nämna.

Först och främst Brainwashed, 2000-talets fräckaste pubrocklåt, ironiska Words och I Am What I Hated When I Was Young. Titelspåret Shrunken Heads är en annan låt som borde bli en klassiker, och till sist också Fuss About Nothin´. Ungefär så.

Nr: 137/CD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar