The Musical Box: Manfred Manns dylancovers

onsdag 13 juni 2018

Manfred Manns dylancovers

MANFRED MANN – JUST LIKE A WOMAN – 1966

Just Like A Woman är ett av de mest berömda spåren på Dylans Blonde On Blonde. Men inte till en början, i England var det Manfred Manns version som gällde.
Dylans singel släpptes 1966 i USA och stora delar av Europa, där blev låten omedelbart en hit. Av någon anledning gavs singeln dock inte ut i England, så när Manfred Mann något senare samma år spelade in en cover av låten var det den som blev en superhit.

Några veckor senare blev Manfred Manns version en hitlåt även i Sverige. Så kan det gå. I vilket fall som helst var det en bra start för Mike d´Abo som strax innan Just Like A Woman tagit över som sångare i Manfred Mann efter Paul Jones.
Att göra covers på Dylans låtar var lyckat för Manfred Mann. 1968 spelade de in en egen version av Quinn The Eskimo (Mighty Quinn) som även det blev en hit. Även den här gången var Manfred Mann före upphovsmannen, men den här gången i hela världen.

Dylan skrev och spelade in Mighty Quinn 1967 i samband med The Basement Tapes, men tog med den först 1970 på Self Portrait. Manfred Man gav ut låten redan 1968.

Nr: 25/singel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar