The Musical Box: Living in the past

lördag 30 juni 2018

Living in the past

JETHRO TULL – LIVING IN THE PAST – 1972

Living In The Past är väl där jag är kan man tänka. Det är dock kanske inte den första Jethro Tull-platta man ska ge sig på om man är nyfiken på bandet. Den är visserligen ett klassiskt Tull-album som bara måste finnas i samlingen. Men låtarna är till stora delar hämtade från Jethro Tulls första år som bluesrockband.
Det är inte någon direkt Greatest Hits-samling. Skivan kom till för den amerikanska marknaden och gavs ut för att folk som missat de första åren skulle hänga med på Tulltåget. Det är singlar från de tidiga åren, slutet av 60-talet och början 70-talet, som samlats ihop. Dessutom finns här låtar från bandets tidiga album, This Was, Stand Up, Benefit och Aqualung.
Det hindrar ju inte att Living In The Past är bra, med ett litet förbehåll. Det är nämligen en dubbel-LP där tredje sidan är en liveinspelning från Carnegie Hall. Den är bara lagom bra, inte särskilt intressant faktiskt.

Den ska inte förväxlas med den liveinspelning från samma ställe som släpptes 2015 på vinyl. Det är inte från samma konsert. Men att få Locomotive Breath, Christmas Song (som knappast är nån vanlig julsång), Living in the Past, Bourée och Teacher på samma platta är inte illa.
Jag råkade dessutom få tag i ett rätt sjysst begagnat exemplar. Den här skivan brukar de få gånger man hittar den vara ganska sliten, både omslaget och vinylen. Men den jag hittade hos Klasses var i ovanligt bra skick. Det gör nöjet ännu lite större. Faktiskt.

Nr: 224/2222

OBS! Favorit i repris. Jag har skrivit om denna skiva tidigare, men ger den nu en ny chans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar