The Musical Box: Publiken ville höra Slade

torsdag 7 juni 2018

Publiken ville höra Slade

JIM LEA – THERAPY (EXTENDED VERSION) – 2016

Jag hade skivan på vinyl redan, men kunde inte låta bli den här CD:n. Inköptes fånigt nog bara för den extra-CD som följde med just i den här upplagan, en liveinspelning från 2002 gjord i Slades hemtrakter, Wolverhampton.
En helt onödig investering kan tyckas, men just när jag beställde skivan tyckte jag det var en bra idé, vilket det sen visade inte alls vara...

Till allt elände var det fel på båda de nya CD-skivorna, ingen av dem fungerade som de skulle, så de blev tillbakaskickade till butiken där jag köpt albumet. Jag fick alltså lyssna på liveinspelningen, men med avbrott och hopp, och blev inte särskilt imponerad.

Ska man ha allt med Slade borde visserligen den här inspelningen ingå. Men den är som sagt inte särskilt spännande. Jimmy Lea gör visserligen en riktigt bra konsert och man hör att både han och publiken trivs.

Men ljudet är ganska burkigt och underhållningsvärdet är bara så där, det är nämligen mest covers; allt från Shakin´ All Over via You Really Got Me till Pretty Vacant.

Man förstår dock av vilken anledning publiken från Wolverhampton är där. De vill höra Slade. När Jimmy Lea lirar Cum On Feel The Noize, Far Far Away och Mama Weer All Crazy Now, då går de igång på allvar.

Jag håller med wolverhamptonfolket, bästa stunden är Far Far Away, som görs i en halvakustisk version som jag inte hört förut.
Albumets egentliga huvudnummer, Therapy, är dock ett lysande album av Jimmy Lea. Det gavs först ut 2007 på CD, där även live-CD:n fanns med. Skivan jag en kort stund hade hemma var en ”extended version” som släpptes 2016 med tre bonuslåtar som lagts till på Therapyskivan.

Har man dock vinylskivan, som även den kom 2016 har man redan hört de låtarna. Nja, det var kanske bäst som hände. Det var ett dumt köp redan från allra första början...

Nr: trasig, returnerad till butiken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar