The Musical Box: Sinners jubileums-CD

torsdag 14 juni 2018

Sinners jubileums-CD

SINNERS – 10 YEAR JUBILEE E.P – 1992

Kände mig sjuk och eländig när jag förstod att det inte gick att få tag på den här skivan. Den trycktes bara i 500 ex och delades när Sinners firade 10 år, och det bara ut till folk som hade nån anknytning till bandet.
Jag stod inte på listan. Men skivan kom till mig ändå, he, he, dock 20 år senare än till alla andra...
Vem av de utvalda 500 som sålde den tänker jag dock inte avslöja. Men jag fick betala ganska dyrt för den. Det gjorde jag mer än gärna, trots att det är en CD, en EP med bara fem låtar.

Men det är inte vilket skrammel som helst. Sinners spelade in de här fem låtarna inför sitt tioårsjubileum 1992. Det är coverlåtar, vilket Sinners annars aldrig ägnade sig åt. Vad jag vet finns låtarna inte att få tag på någon annan skiva, men jag tror att de faktiskt finns på Spotify.

Jag kan inte historien bakom inspelningen, men gissar att låtvalet på något sätt ska spegla Sinners egna influenser under de där tio första åren...vilket förklarar den, när man ser det från sidan, lite märkliga blandningen.

Dominance And Submission är en gammal Blue Öyster Cult-klassiker från det tidiga 70-talet och Secret Treaties, Sinners version är råare än originalet. Därifrån var det i Sinners värld dock inte särskilt långt till country, Jerry Reed och Guitar Man, för att sen knäcka Neil Youngs Don´t Cry No Tears och av bara farten fortsätta med Status Quo och Claudie.

Nyckeln till Sinners ligger dock förmodligen i sista låten, Animal World, en gammal punklåt med austaliensiska The Last Words. Låten är legendarisk inte minst för att bandet gav ut förstaupplagan själva, då bara i 500 ex (på vit vinyl). Det är med den låten jag rent fysiskt känner den direkta kopplingen till from The Heart Down, som 1987 blev Sinners första fullängdare.

Nr: 8/CD-EP

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar