The Musical Box: Tecknade monster på vinyl

lördag 16 mars 2013

Tecknade monster på vinyl

GROOVIE GOOLIES – GROOVIE GOOLIES – 1970

Groovie Goolies är en amerikansk tecknad serie från början av 70-talet. Vad jag vet har den aldrig sänts i svensk tv. Men tydligen har den fått lite kultstatus i USA. I varje avsnitt spelade de här tecknade figurerna, The Goolies, dessutom en egen poplåt, som också gavs ut på vinylskiva. Ungefär som The Monkees...men tecknat.
Det var med den förhoppningen jag skaffade skivan. Jag hoppades väl också på att den kanske skulle innehålla lite psykedelisk pop, eller åtminstone lite sunshine-pop.

Men nej, psykedelia är det inte tal om och knappt sunshine heller. Det här var ju en snäll söndagsserie som gick på bästa barnprogramtid. The Goolies lutar mer åt amerikanska popidoler som Partridge Family, Carpenters och Bobby Sherman.

Ett och annat spår av The Monkees halvgalna humor finns naturligtvis. Uppenbart är dock att The Goolies inte hade lika bra låtskrivare...

Den här skivan verkar vara ett tämligen intressant samlarobjekt, åtminstone i USA. Men om den är tillräckligt bra för att ha fortsatt plats i min samling får jag nog fundera över...

Nr: 719/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar