The Musical Box: Hollies kom tillbaka

måndag 28 juli 2014

Hollies kom tillbaka

HOLLIES – CONFESSIONS OF THE MIND – 1970

När Graham Nash lämnade Hollies i slutet av 60-talet för att lira med Crosby, Stills & Young, blev de brittiska pophjältarna sig aldrig desamma.
Hollies gjorde två, så här i efterhand, väldigt konstiga plattor, Hollies Sings Dylan och Hollies Sings Hollies. Val som tyder på ganska kraftig idétorka. Då trodde väl många att det var slut. Men det var det inte.

1970 kom albumet Confessions of the Mind. Och trots att mina Holliesfavoriter absolut finns bland 60-talarna, Butterfly till exempel, måste jag erkänna att Confessions of the Mind är ganska bra pop.
Det låter naturligtvis inte som på ”den gamla goda tiden”, men låtarna är sjyssta, snyggt gjorda och har de där små ”hookarna” som man gärna hänger upp sig på. Survival of the Fittest, Man Without a Heart och Little Girl, de tre första spåren, är små trevliga popörhängen. Det kan jag inte neka till.

Too Young To Be Married går också att spela flera gånger. Och halvpsykedeliska titelspåret Confessions of the Mind är inte heller dum. Eller va tusan. Det är skivans bästa låt.

Efter Graham Nash gjorde Hollies genom åren en hel massa riktigt usla album. Men Confessions of the Mind ska nog räknas till de bättre av dem.

Nr: 1898/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar