The Musical Box: Inte beredd på Whatever You Want

söndag 20 juli 2014

Inte beredd på Whatever You Want

STATUS QUO – WHATEVER YOU WANT – 1979

I slutet av 70-talet började folk undra om Status Quo någonsin skulle förändra sitt treackords boogiesound. Jag tror att nästan alla som följde Status Quo på den tiden var beredda på att det skulle hända något nytt. Men jag tror inte att en enda var förberedd på Whatever You Want, som faktiskt kom lite som en chock.
Status Quo lät nämligen exakt på samma sätt som förr. Whatever You Want gick tillbaka till det tidiga 70-talet. Här finns kopplingar till Hello, Quo, Piledriver och inte minst Blue For You. Samma eviga boogierock i samma eviga tempo. Det friserade soundet från Rockin´ All Over The World och If You Can´t Stand The Heat var som bortblåst.

Men konstigt nog blev det kanonbra! Whatever You Want är en riktigt, riktigt bra platta med Status Quo. Och detta trots att det egentligen bara är titelspåret Whatever You Want som blev en större hit. Jag tror till och med att den blev en av gruppens allra största hits någonsin.

Men här finns också ett antal mindre bekanta boogieläckerheter som High Flyer och Runaway. Lägg dessutom till skumma Living On An Island så har du en av Status Quos bättre plattor från det sena 70-talet (och långt in på 80-talet också).

Nr: 139/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar