The Musical Box: Bakom Milwaukees grå fasad

tisdag 20 oktober 2015

Bakom Milwaukees grå fasad

ELLIOTT MURPHY – MILWAUKEE – 1986

Att få sympatier för en LP med namnet Milwaukee, som fick heta så bara för att skivan spelades in där, är inte lätt. Det luktar rent av apati. Att den sedan är från 1986, detta skammens år, och att Elliott Murphy och hans band ser lite luggslitna och trötta ut på omslagsbilden gör det inte enklare.
Men naturligtvis är det en bra platta. Bakom den grådaskiga fasaden och den massiva 80-talsproduktionen döljer sig ännu ett välgjort, för att inte säga fint, album av Elliott Murphy, som en gång i tiden jämfördes med först Dylan och sen Springsteen.

Det tog ganska lång tid att få kontakt med Milwaukee. Men när jag till slut kommit över de där fläskiga arrangemangen med både stråkar och körer blev skivan något helt annat.

Elliott Murphy är på sitt åttonde album en precis lika intelligent låt- och ordsnickare som tidigare.

Varenda låt är som en egen berättelse, där man kan misstänka att det till stora delar handlar om självbiografiska texter.

People Don´t Listen, Out For The Killing och Niagara Falls är starka saker. Men mina favoritrader kommer i sista låtens sista strof
Caught in the grip of a rock and roll dream, like twenty years of loving someone you´ve never seen”...

Visst är det lysande?

Nr: 760/2222

2 kommentarer:

  1. Håller med, den är lite tidstypiskt producerad men innehåller bra låtar. Köpte den idag på RK för 5 spänn. Den har snurrat hela kvällen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Elliott Murphyskivor är alltid bra köp!

      Radera