The Musical Box: Nattwinds enda singel

söndag 11 oktober 2015

Nattwinds enda singel

NATTWIND – LÄNGTAR HEM/VÄND OM – 1981

I början av 80-talet hade nästan varenda popband med bara lite ambitioner Gyllene Tider och Noice som förebilder. Jag gissar att Nattwind också hörde till dem som sneglade på Gessle och grabbarna...
Har jag fel gissar jag att de kan bli ganska förnärmade när de läser den här texten. Ber om ursäkt i så fall... A-sidans Längtar hem är en låt precis i den stilen, men utan att på något sätt låta som en kopia, vilket naturligtvis är ett gott tecken.

B-sidans Vänd om är kanske inte bättre, men roligare. Åtminstone om man hittar de där lite halvfestliga naiva torssonvändningarna i texterna.
Nattwind blev kortlivat, vad jag vet är denna skiva gruppens enda. Det var de så klart inte ensamma om. Hur många orkade med att göra två eller flera skivor? Förmodligen bara en bråkdel av alla.

Bandet bestod av Håkan Sandberg, trummor, Peter Ekström, gitarr och sång, Anders Nilsson, gitarr och sång, samt Pelle Algren, bas.

Låtarna är inspelade i KB-studio av Robert Krigsman, skivan är utgiven av skivbolaget Sjöbo Påpp och har skivnummer SPR 005.

Den som kollar lite närmare på bilden kan se att skivan är signerad av hela bandet.

Nr: 65/singel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar