The Musical Box: Ett experiment med stonerrock och psykedelia

söndag 11 oktober 2015

Ett experiment med stonerrock och psykedelia

DIALOG CET/LOGCABIN – DIALOGCABINCET – 1999 (?)

Klart symptomatiskt för den här singeln: Jag upptäckte inte att den skulle spelas på 45 varv, och inte 33, förrän jag vände på den...
Och då hade jag ändå tyckt att det var helt okej, skumt flummigt och ganska segt visserligen – men ändå. Och då ska sägas att jag sedan tidigare hade en viss erfarenhet av Dialog Cet, som knappast ska räknas till de mer lättillgängliga.

När jag så spelade den på rätt varvtal förändrades dock inte särskilt mycket av det första intrycket. De båda banden Dialog Cet och Logcabin, som samsas på den här skivan, är synnerligen introverta sökare, kanske rent av mystiker, men förmodligen tekniker.
Logcabins låt – Robin John Damian – är givetvis ett instrumentalt stycke. Inledningvis påminner det ganska mycket om Boards Of Canadas vindlande melodislingor för att nånstans i mitten gå över till ett rasande parti distad gitarr...för att sedan gå tillbaka till synthar och luftslott.

Om detta är bra kan jag inte svara på. Mest är det bara märkligt. Fascinerande kanske. Och möjligtvis kan man väl jämföra Logcabins musik med Pink Floyds Interstellar Overdrive kombinerad med Fu Manchu.

Dialog Cet håller sig lite mer inom de normala ramarna, även om deras instrumentallåt – Suck My Falafel – knappast går att ordna in i något som helst fack. Man kanske ska se det som ett experiment där Dialog Cet försöker uppgradera stonerrock och förena det med psykedelia...

Jag vet ärligt talat inte...

Nr: 57/singel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar