The Musical Box: En EP i röd vinyl

söndag 11 oktober 2015

En EP i röd vinyl

HAPPY UNEMPLOYED – HAPPY UNEMPLOYED – 1997

Denna röda vinyl-EP är en dyrgrip jag inte släpper från mig. Happy Unemployeds enda vinylplatta är pressad i bara 300 ex. Försök att få tag på den du!
Bara det är roligt. Men det allra roligaste med den här skivan är att den är jättebra. Svensk hobbypunk och undergroundhårdrock i ett. Tempot är rasande och texterna spottas ut i en aldrig sinande ström. Det är charmigt, det är roligt och det är väldigt bra gjort.
Jönköpingsbandet Happy Unemployed, med främst Mick Nordström och Samuel Gustafsson, var kanske aldrig tänkt att bli en särskild allvarlig satsning. De nöjde sig med spelningar på lokala festivaler (Hovstock) och andra lokala ställen.

Själv såg jag dem en gång vrida upp temperaturen i Missionskyrkan(!) i Taberg till det olidliga. Happy Unemployed var nämligen väldigt bra live också.

Det var nog i slutet av 90-talet. Sen har det inte hörts särskilt mycket från Happy Unemployed. Därför är detta lilla röda vinylspår absolut nödvändigt att ha i samlingen.

Nr: 55/singel

2 kommentarer:

  1. Av en slump hittade jag hit nu. Fantastiskt kul att se det här :)
    Tack för att du gillar plattan. Jag gillar den också ... lite tråkigt att det inte blev mer.

    Mick Nordström

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att du hittade hit. Håller med, det borde blivit mer. Happy Unemployed var nog Jönköpings bästa band på den tiden. Hovstock 98 frontade vi med er och Johan Forsmans Stargazer.

      Radera