The Musical Box: Med pondus och kattlik smidighet

onsdag 28 oktober 2015

Med pondus och kattlik smidighet

TOTTA´S BLUESBAND – TOTTAS BLUESBAND – 1981

Den här LP:n är spåren efter Totta Näslunds första steg in på bluesscenen. De stegen var inte på något sätt stapplande eller osäkra. Nej, det var med pondus och kattlik smidighet den gamle sångaren i Nationalteatern bytte skepnad.
Denna liveplatta är inspelad på Renströmska jazzklubben i Göteborg sensommaren 1981. Med sig på scenen hade Totta en rad gamla vänner från förr. Tillsammans levererar dem ett sanslöst gung och en rad fläskiga men oförglömliga blueslåtar. Man skulle så klart varit där, men det var jag givetvis inte. Det här är en av alla dem konserter man borde sett men aldrig gjorde.
Totta´s Bluesband resulterade under mitten av 80-talet, förutom den här liveskivan, även i två studioalbum; Saturday Night Boogie Woogie och Combination Boogie. Men framför allt gjorde Bluesbandet en lång rad konserter och turneér, både i Sverige och USA.

LP:n har fått det inofficiella namnet ”Live at Renströmska” eftersom den vid tiden för utgivningen inte fick något namn alls.

Kanske var det så att Totta inte tänkt sig att bluesbandet skulle bli någon fortsättning utan att inspelningen bara var en kul grej?

Men bra blev det, och roligt att lyssna på, även om Bluesbandet aldrig gjorde egna låtar utan oftast höll sig till de gamla bluesmästarna eller plockade fram bortglömda blueslåtar från förr.

Nr: 1854/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar