The Musical Box: Kompetent hårdrock av Horsehead Union

lördag 10 oktober 2015

Kompetent hårdrock av Horsehead Union

HORSEHEAD UNION – THE HORSEHEAD UNION – 2012

Det är bra drag i den här plattan. Horsehead Union hade det där extra som gjorde att deras låtar både retade upp folk och fick dem att hoppa på borden. Tung, fläskig hårdrock, direkt tillbaka till 70-talet med hjältar som ZZ Top, Sabbath, Deep Purple och givetvis Rolling Stones. Sånt går bara inte att låta bli att älska.
Nu är det här dock en tre eller fyra år gammal skiva. Horsehead Union finns inte längre, inte ens den sättning som 2014 gjorde en andra platta, In Control. Vilket blev ett namn med ironi så här i efterhand, Horseheasd Union visade sig sakna kontroll.

Om första eller andra upplagan av Horsehead Union var bäst kommer jag aldrig i livet att uttala mig om. Jag känner nämligen han som hoppade in i bandet efter den här plattan och brukar emellanåt stöta på honom nere på stan.
Men eftersom den här skivan släpptes på vinyl jag så klart ett extra gott öga till den, detta utan att med anledning av detta säga ett ord för mycket.

Det jag vill säga är att jag tycker Horsehead Union gjorde det bra. Det är en riktigt kompetent hårdrockplatta för att komma från ett lokalt band utan uppbackning från skivbolag eller med några som helst ekonomiska muskler. Tufft och modigt gjort.

Nr: 769/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar