The Musical Box: ”Det här bandet har en skön stil”

måndag 26 oktober 2015

”Det här bandet har en skön stil”

FREEWAY 75 – BOOZED – 1974

Bara för att ett 70-talsband kommer från Tyskland behöver det inte vara krautrock. Freeway 75 har inget med experimentell progressiv rock att göra. Boozed är en bluesplatta i rakt nedstigande led från storheter som Chicken Shack, Peter Greens Fleetwood Mac och John Mayalls Bluesbreakers.
Det är nästan så jag vågar påstå att Boozed står sig väldigt väl i den konkurrensen. Det här tyska bandet har en skön stil som är sagolikt laid-back. Såna där låtar som man inte kan låta bli att lyssna på igen och igen trots att de nästan släpar sig fram och sångarens röst är så härligt seg att den inte går låta bli att älska.
Freeway 75 använder sig både av munspel och flöjt i sina låtar vilket gör att musiken inte bara blir avkopplande att lyssna på utan även innehåller ett ganska stort mått av spänning.

Jag kommer att tänka på Jethro Tulls This Was, utan att skivorna egentligen är särskilt lika. Det är nog attityden som är ungefär den samma skulle jag kunna tro.

Boozed är en betydligt bättre LP än jag trodde från början. Jag var först lite tveksam till detta tyska bluesgäng, men skivan visar att musiker nödvändigtvis inte måste vara födda i USA för att göra bra blues.

Nr: 151/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar