The Musical Box: Ett sjysst new wave-band

fredag 25 december 2015

Ett sjysst new wave-band

LIVE WIRE – PICK IT UP – 1979

Money var en av de svagare låtarna på den legendariska samlingsplattan Rock 80. Men konkurrensen var ju stenhård; Police, Nina Hagen, David Johansen, Joe Jackson...
Live Wire var ett ganska sjysst band egentligen. Bra brittisk pubrock, möjligtvis new wave, på den lite coolare kanten. De hade mer gemensamt med Ducks Deluxe och Dire Straits än med ilskna ungdomar som Joe Jackson eller fräcka slynglar som David Johansen.

Att sångaren Mike Edwards hade ungefär samma avslappnade tonläge som Mark Knopfler kan ha haft betydelse. Men det är inget jag skulle erkänna.

Jag köpte denna platta enbart för att den var med på Rock 80-samlingen. Att den samlingsplattan hade stor inverkan på mitt skivsamlande vid den tiden är en underskattning.

Man utgick från en enda sanning: Var nån låt eller artist med på den skivan var det bra pop.

Jag tycker fortfarande att det – åtminstone nästan – att det var en bra inställning. Utan Rock 80 hade jag aldrig någonsin köpt en LP med Live Wire.

Money är en sjysst new wave-låt som fortfarande inte går att lyssna på utan att det åtminstone börjar rycka i benen. Hela skivan är faktiskt helt okej, även om det inte är Live Wires bästa.

Den skulle komma några år senare med LP:n Changes Made, som inte bara är bandets bästa album utan också deras sista.

Nr: 2021/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar