The Musical Box: Video killed the radiostar

lördag 26 december 2015

Video killed the radiostar

BRUCE WOOLEY & THE CAMERA CLUB – ENGLISH GARDEN - 1979

Video Killed The Radio Star var en jättehit med The Buggles i början av 80-talet. Jag tror alla som var med på den tiden har någon slags relation till den lilla pop-synth-pärlan.
Men att låten var inte Buggles egen är nog inte lika välkänt. Nu råkar det vara så att jag sitter inne med originalversionen, av Bruce Wooley & The Camera Club 1979.

Jag ska väl påpeka att Buggles gjorde om låten ganska ordentligt innan de släppte sin hitsingel. Bruce Wooleys egen är inte lika synthblippig, men man känner givetvis igen den.
Tack vare den där låten skrev Bruce Wooley en låt till, ihop med Geoff Downes och Trevor Horn i Buggles, Clean Clean...som också en blev en hit för Buggles.

Jag tror aldrig Bruce Wooley själv spelade in den. Hans eget band, The Camera Club, var inte särskilt långlivat. De gjorde en LP 1979, English Garden och åkte på turné. Ett år senare var gruppen upplöst. English Garden är en ganska kul liten pop-LP, låten med samma namn finns med på Rock 80-samlingen.

Mycket synthar och annat sånt där som var inne på den tiden. Ganska dansvänlig pop i rakt nedstigande led från den brittiska 60-talspopen. Men större avtryck än Video Killed The Radio Star gjorde aldrig The Camera Club.

Nr: 306/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar