The Musical Box: 40-årsfirande Torsson till Jönköping

måndag 16 maj 2016

40-årsfirande Torsson till Jönköping

Torsson, ansvariga för odödliga hits som ELMIA Jordbruksutställning, Det Spelades Bättre Boll och Klippans Centrum, kommer till Jönköpings Teater lördag 28 maj. Detta är femte gången ”Det fjärde bästa bandet i Lund” kommer till den scenen.
Foto: Pressbild, Anders Roos.

Torsson har sedan 2012 varit ute på sin närmast oändliga Ledighetsturné som inte ger dem mycket ledigt utan fortsätter även under 2016. Orsaken till det är att Torsson i år firar 40-årsjubileum.

Den 24 november, på födelsedagen, släpps dessutom en ny platta och en stor bok om bandets historia sedan 1976, berättar Torsson i ett pressmeddelande.

En sammanställning av dessa magiska 40 år har tidigare gjorts på denna blogg under namnet Det tredje bästa bandet i Lund, vilket jag hävdar numera är helt rätt, åtminstone tekniskt sett. Sinners har ju lagt ner, eller? Jag är dock beredd att byta namn på detta inlägg om Sveriges bästa garagerockband återuppstår i framtiden.
Foto: Pressbild, Anders Roos.

Vid spelningen på Jönköpings Teater utlovar Torsson att reta smaklökarna med några munsbitar från kommande plattan, förutom de gamla favoriterna. Konserten består som alltid av två fullmatade set med paus.

Vi som var där senast kommer givetvis att gå dit den här gången också. Torsson bjuder ju alltid på något extra och har ett antal standardnummer (se ingressen) som numera måste betraktas som klassiker inom svensk pop.

För att ge den 28 maj lite extra glans spelas dessutom allsvensk fotboll på Stadsparksvallen den dagen då J-södra tar emot GIF...men inte det GIF man som torssonfan skulle vilja att det var (Grimsås), utan GIF Sundsvall. Men i brist på bröd får man äta limpa som farsan brukade säga, Sundsvall är inte det sämsta. Jag har pratat med folk i Södra och påpekat att det minsta de kan göra är att bjuda upp torssongänget till Vallen, för utan Det spelades bättre boll är jag inte säker på att det hade spelats så bra fotboll där nu.
Grimsås IF har på de 48 år det gått sedan den där legendariska matchen förresten vandrat åt helt andra hållet än di gröne. GIF:s a-lag spelar numera i Division VI Ulricehamnsserien. Så kan det gå.


Torsson är: Bo Åkerström sång & gitarr, Michael Sellers gitarr, lap steel & sång, Thomas Holst elgitarr, orgel & sång, Dan Persson bas & sång, Sticky Bomb trummor

Mer info:
Webbsida
Facebook

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar