The Musical Box: Willy DeVille i New Orleans

tisdag 31 maj 2016

Willy DeVille i New Orleans

WILLY DEVILLE – VICTORY MIXTURE – 1990

Albumet är inspelat sommaren 1990 i New Orleans. Och wow, vilken platta! Willy DeVille får med sig den heta känslan, stämningen och det våldsamma svänget till den svarta vinylen. Victory Mixture är ett av Willy DeVilles mest inspirerande album under senare delen av hans karriär.
Givetvis beror detta på att skivan anknyter till det latinoinfluerade gunget från hans första LP-skivor med Mink DeVille; Cabretta och Return To Magenta.

Två 70-talsalbum som för alltid kommer att vara inetsade i mitt rock´n´roll-medvetande. Victory Mixture lyckas väcka den magiska känslan igen, vilket gör att jag inte kan annat än att älska den.
Skivan är inspelad på klassisk mark; Sea Saint Recording Studio, där storheter som Allen Touissant, och inte minst Dr John, Mac Rebennack, spelat in legendariska skivor. Båda är dessutom med när Willy spelar in sin egen New Orleansskiva.

Det är ingen tillfällighet att Dr Johns magiska Gris-Gris svävar som en ande över Victory Mixture, särskilt då Willy DeVille väljer att göra en rad låtar av gamla legender som en hyllning till New Orleans och all den fantastiska musik som skapats där.

Resultatet är bländande, Willy DeVille en häxmästare och voodoorytmerna hans trollformler och besvärjelser. Victory Mixture är ett måste i min samling.

Det är en LP jag kan rekommendera alla som någon gång fascinerats av storheter som Dr John, Professor Longhair eller Allen Touissant.

Låtarna jag nämner blir bara ett urval, det är egentligen helheten som gäller. Men lyssna gärna på Big Blue Diamonds, Hello My Lover, It Do Me Good, Key To My Heart...

Nr: 1027/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar