The Musical Box: Ett av stegen mot Radar Love

onsdag 11 maj 2016

Ett av stegen mot Radar Love

GOLDEN EARRING – SEVEN TEARS – 1971

Seven Tears är ett bra exempel på välgjord progressiv rock från det tidiga 70-talet. Alla viktiga ingredienser finns där och holländska Golden Earring har hämtat intryck både från Storbritannien och hos närmaste grannen Tyskland.
Seven Tears är inte Golden Earrings största ögonblick, det skulle komma något år senare med Radar Love och LP:n Moontan. Men den här skivan visar vägen. För den som kan sin Golden Earring-historia dyker här inte upp några överraskningar, man får det man trodde man skulle få och lite till.
För den som inte programmerat sin hjärna med Radar Love och Vanilla Queen kan Seven Tears vara en ganska luddig inkörsport till Golden Earrings värld. LP:n ger för den oinvigde ingen direkt vägledning och musiken kan nog till en början kännas lite fantasilös.
Eller så här. Golden Earrings Seven Tears är ett gränsfall. För den som vanligtvis lyssnar på storheter som tidiga Deep Purple, Uriah Heep och liknande kan nog tycka Seven Tears vara en klen uppenbarelse. Men den som gräver ner sig i krautrock skulle nog kunna påstå att Golden Earring sålde sig billigt.

Lyssnar man på skivan några gånger utkristalliserar sig dock en del rätt fräcka låtar med She Flies On Strange Wings och The Road Swallowed Her Name som de starkast lysande.

Jag påstår också att Don´t Worry skulle kunna vara ett av stegen på väg mot Radar Love.

Nr: 1869/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar