The Musical Box: Torsson alltid bäst i Jönköping

söndag 29 maj 2016

Torsson alltid bäst i Jönköping


Det blev så klart succé när Torsson intog Jönköpings teater ännu en gång. När bandet spelade Jönköpings egen låt Det spelades bättre boll gungade det annars så stabila teatergolvet. Det var som väntat nästan helt utsålt, Torsson och Jönköping har ett mycket speciellt förhållande.
Foto: Ulf Sandberg

Det beror givetvis på att Bo Åkerström är uppväxt i Jönköping och att fler låtar av den anledningen har anknytning till staden. ELMIA Jordbruksutställning och Assar höll ett tal är låtar som på andra orter kanske inte får golvet att gunga och publiken att sjunga allsång, men i Jönköping är det så, varenda gång Torsson hälsar på.

Efter 40 år, födelsedagsfesten firas i november, har Torsson dessutom en lång rad lysande poplåtar att välja mellan. Under kvällen bjöds det både på storheter från inledningen av bandets karriär och från nyare plattor. Son av ayatollah, Bakom lasarettet, Hon har försökt att ringa, Öresundstwist, Volleyboll Molly, Älgjakten samt lite otippade En droppe citron och frikyrkoinspirerade (Stanley Sjöberg) Låt regnet ösa ner som några exempel.

Dagens favoriter blev för min del dock Hej kontinent och En tung missbrukare som med Thomas Holst och Mikael Sellers på gitarrerna numera är rejält tunga rocklåtar.

Extralåtarna Klippans centrum och Danmark satt också helt perfekt. Så klart!

Torsson spelade som utlovat också en del låtar från den kommande tiotums-LP:n. Smakprov som gör att den där nya plattan redan nu känns som alldeles nödvändig att skaffa.Håll utkik efter låtar som Basisten, Tre kusiner och Den stora smällen.

Bo Åkerströms mellansnack är en del av Torssons konserter man inte vill missa. Det blev det den här gången också, ibland nästan så mycket att resten av bandet började hosta lite menande i bakgrunden och påpekade försiktigt att de börjat stelna till och gärna ville spela lite musik också.

Det är exakt så fansen vill ha det.
En konsert med Torsson blir av någon anledning alltid en så där händelse man minns lite extra.

Vi hoppas nu att Torssons Ledighetsturné, som pågått i flera år, omärkligt glider över i en dylansk Evighetsturné och att bandet kommer tillbaka till Jönköping igen - snart!

Ingen setlista den här gången, men å andra sidan hittar du den på Torssons facebooksida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar