The Musical Box: Andarna från The Hippie Trail har vaknat

torsdag 5 februari 2015

Andarna från The Hippie Trail har vaknat

A CUP OF COFFEE AND A LOVESONG – EARTH IS MOVING – 2015

Det var på tiden. Jag har saknat Jefferson Airplanes Embryonic Journey, trodde aldrig nån skulle våga. Trodde inte heller att andarna från The Hippie Trail vaknat igen. Somnade de inte in för så där 40 år sen?
Pressbild hämtad från bandets hemsida.

Nej, det gjorde de tydligen inte. Det påstår i alla fall göteborgsbandet A Cup Of Coffee And A Lovesong som hittat det där bortglömda men ack så vemodigt charmiga som Quintessence och andra nu helt bortglömda storheter predikade om för så länge sedan att till och med föräldrarna till dagens ungdomsgeneration tycker det var väldigt långt bort i tiden.

Vill du veta mer får du nog fråga farmor eller farfar. Men om de var med själva är det kanske inte nån mening med det, då kommer de förmodligen inte ihåg ett skvatt.
I början februari hade A Cup Of Coffee And A Lovesong release för sitt nya album Earth Is Moving, digitalt. Dock lär det finnas på vinyl, eller ska göra det. Om inte, borde det göra det.

Jag sitter här med en promoskiva, en CD med sex låtar. Om det är hela albumet eller valda delar vet jag inte. Den typen av alster brukar jag normalt inte ta upp i den här bloggen. Men det är kul grejer. Så jag gör ett undantag.

Jo, jag nämnde ju det där med Airplane och Quintessence. Det är möjligt att A Cup Of Coffee And A Lovesong (som för enkelhetens skull oftast kallar sig för ACOCAALS, vilket alltså skulle vara lättare att komma ihåg...), hittat inspiration där.

Men som alla dagens musiker på uppåtgående stannar de inte med det. Denna sexspåriga CD pekar dessutom ut vägar både mot svensk folkrock typ Hedningarna och Euske Feurat och - vilket jag gillar - progressiv rock och psykedelia.

Hur som helst är den musik A Cup Of Coffee And A Lovesong skapat mycket underhållande, trovärdig och till och med vacker. Den här skivan vill jag ha på vinyl när den dyker upp.

Nr: xxx/promo-CD, ingår ej i samlingen.

A Cup Of Coffee And A Lovesong, släppte sitt första album 2012, New Patterns. Då var gruppen en duo. Nu är de ett fyrmannaband med delvis nytt sound.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar