The Musical Box: Bara enkel pubrock, så klart

söndag 15 februari 2015

Bara enkel pubrock, så klart

IAN GOMM – VILLAGE VOICE - 1982

Village Voice var en sån där LP som bara passerade i det tysta. Trots en del framgångar med Summer Holiday och What a Blow var det inte många som tog notis om Ian Gomms tredje album 1982.
Det gjorde inte jag heller. Jag visste faktiskt inte att den fanns förrän jag hittade den i en lågprisback hos Record Service på Torpa.
Sen stod den lite försynt i ett hörn i flera veckor innan den till slut hamnade på skivtallriken. Han gör inte mycket väsen av sig den där Gomm, som sagt var. Men nu när jag äntligen hört den kan jag konstatera att det naturligtvis är en kul platta. När man väl får för sig att spela Ian Gomms skivor brukar det bli roligt.

Jag tycker dock att hans två tidigare plattor är lite vassare. Där finns fler starka spår att hänga upp sig på, som till exempel den där alldeles lysande Chuck Berry-covern Come On på Summer Holiday.

Men va tusan. Det blir alltid bra när Ian Gomm är med. På Village Voice finns ju låten Louise, som Phil Everly i Everly Brothers fick en hit med, hans första sägs det. Om den där Everly fått för sig att lyssna på fler av skivans låtar kanske det skulle blivit fler hits för hans del.

Hearts on Fire är till exempel en bra rocklåt. Det finns fler små pärlor på Village Voice. Väldigt mycket rock and roll, klassisk pubrock är vad det är, så klart.

Nr: borttagen ur samlingen pga platsbrist.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar