The Musical Box: Kul pop med Ian Gomm

lördag 14 februari 2015

Kul pop med Ian Gomm

IAN GOMM – WHAT A BLOW – 1980

Jag känner inte Ian Gomm. Jag kan ha fel, men han verkar vara en trevlig kille med glimten i ögat. I alla fall låter det så på hans LP-skivor. Ian Gomm river alltid av sina poplåtar som ett sånt där smatterband med ett-öres smällare man hade förr i tiden.
What a Blow från 1980 är inget undantag. Det är faktiskt en skitkul platta. Det är högt tempo. Hela tiden. Och det är bra pop. Ian Gomm vet vad han gör.

Ian Gomm är definitivt ingen novis utan en rutinerad rockräv med polare som Brinsley Schwartz, Nick Lowe och Sean Tyla. Han lirade förresten en gång i tiden i gruppen Brinsley Schwartz, detta legendariska brittiska pubrockband som får alla musikkritiker att gråta av glädje.

What a Blow kan jag spela hur många gånger som helst. Där finns ingen övre gräns. Alla låtar är bra. Nobody´s Fool och Man on a Mountain är två riktiga höjdare.

Tuffare än en en kickstart på en MC och smattrande små pop-pärlor. Det går inte att vara på dåligt humör. Jaguar och Buddy Holly-låten Words of Love är också två bra saker.

Nr: 1259/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar