The Musical Box: Dr Feelgood mal på i samma spår

söndag 15 februari 2015

Dr Feelgood mal på i samma spår

DR FEELGOOD – LET IT ROLL – 1979

Dr Feelgood har en viss råbarkad charm som säkert har effekt på en och annan. Lee Brilleux grovhuggna röst och de taktfasta rock & roll-låtarna är på ett sätt kul adrenalinkrävande musikunderhållning. Men för andra är den här sortens musik säkert bara påfrestande.
Jag kan inte påstå att jag någonsin kommit särskilt bra överens med de här gamla brittiska pubrockhjältarna. Någonstans på vägen passerar de gränsen för vad jag tycker är roligt och behagligt att lyssna på.

Det har till och med gått så långt att jag inte vill ha kvar den här plattan i samlingen. Jag ämnar inte ha skivor stående jag vet att jag aldrig kommer att lyssna på. Därför åker Let It Roll ut.

Men jag kan hålla med om att det är musik att svepa en öl ihop med. Dr Feelgood är festmusik. Det finns anledning till att ”doktorerna” på sin tid ansågs vara ett av Englands absolut bästa pubrockband.

Nu anses väl inte Let It Roll var någon av Dr Feelgoods allra bästa saker. Legendariska Down By The Jetty, Malpractice och Stupidity från mitten av 70-talet minns jag som något helt annat. Då var deras musik fräschare, fräckare och kändes ”ny”.

Det kan vara så att Dr Feelgood 1979 hade fastnat i sin mall. På den här skivan verkar det som de bara mal på i samma spår.

Nr: xxx/2222 (utrensad ur samlingen)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar