The Musical Box: Manfred Manns eviga sökande

söndag 22 februari 2015

Manfred Manns eviga sökande

MANFRED MANN´S EARTH BAND – MESSIN´ - 1973

Messin´ är Earth Bands tredje album och en av deras tidiga 70-talare. Jag vet inte vad det var för konstiga grejer som simmade runt i Manfred Manns huvud under de där åren. Men för det mesta lyckades han få ihop det. Ibland blev det mindre bra, ibland ganska bra, och som på den här skivan – väldigt bra.
Messin´ är en sån där platta som tar sin lyssnare med på en tidsresa direkt tillbaka till det tidiga 70-talets rökiga källarklubbar på bakgatorna. De där skumma ställena med röda, blå och gröna glödlampor i taket, där det hände underliga, suspekta, högst troligt kriminella, saker i skumrasket.
Här finns svettigt dunkande trummor, Manfred Manns patenterade keyboard, en elakt vass sologitarrist i form av Mick Rogers och det där eviga sökandet efter det nya och spännande. Den här gången når Manfred Mann fram.

Här finns, så klart, också den obligatoriska Dylan-covern, den här gången Get Your Rocks Off. Vilken blir en ganska stor överraskning eftersom Earth Band gör en tuff rocker av den.

Den låten är inte på långa vägar skivans bästa spår. Välj då i stället fläskiga Buddah, santanaistiska Cloudy Eyes eller varför inte bluesiga Black and Blue.

Messin´ är ett bra album med Manfred Mann´s Earth Band. Den kan till och med vara ett av de bästa Manfred Mann gjorde. Och skivomslaget är så fräckt.

Nr: 1810/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar