The Musical Box: Nick Lowe and His Cowboy Outfit

söndag 15 februari 2015

Nick Lowe and His Cowboy Outfit

NICK LOWE – AND HIS COWBOY OUTFIT – 1984

Breakaway är en alldeles lysande Nick Lowe-låt. Det kanske jag inte sagt tidigare? Det är det i vilket fall som helst. Nick Lowe – The Basher – Jesus of Cool - gör ruggigt bra pubrock när han sätter den sidan till.
Den gamle Rockpile-basisten vet hur man ska få till kul poplåtar. Cruel to be Kind, nån som minns den? Den skrev han ihop med Ian Gomm förresten, också en sån där popsnickare av rang. Det är bara en hake. Det var inte Nick Lowe som skrev Breakaway, det är en gammal låt av Dusty Springfield. Men skit samma. Nick Lowe gör den så bra.

Den finns på plattan Nick Lowe and His Cowboy Outfit från 1984. Hela den plattan är bra...om man gillar det här med pubrock alltså. Så där jätteseriöst verkar det inte att vara.

The Cowboy Outfits öser på med rock and roll från första till sista låten. De flesta låtarna har popsnickaren Lowe gjort själv. Half a Boy and Half a Man är en sån där sanslös liten rocker.

För att inte tala om Maureen och Gods Gift to Women. Nick Lowe and His Cowboy Outfit står kanske inte för några större innovativa sensationer som för rockmusiken framåt. Men det är kul!

Nr: 1216/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar