The Musical Box: Kim Larsen har förmågan

söndag 1 februari 2015

Kim Larsen har förmågan

KIM LARSEN – SITTING ON A TIMEBOMB – 1982 

Sittning On a Timebomb är ingen Kim Larsen-platta som gått till historien. Den är inte revolutionerande viktig eller någon milstolpe i den danska rockhistorien på något sätt.
Men det är en skön LP att lyssna på. På något sätt lyckas Kim Larsen alltid skapa någon slags småmysig och gemytlig stämning som inte går att värja sig från.

Den där atmosfären infinner sig nästan direkt trots att han på den här skivan sjunger både på engelska och har grävt ner sig rätt ordentligt i det tidiga 80-talssoundet med massor av synthar och ljudeffekter.

LP:n var Kim Larsen tredje LP med engelska texter och för andra LP:n i rad anlitade han den amerikanske låtskrivaren Joe Delia, som här skrivit flera av låtarna och dessutom producerat skivan. Delia har mest blivit känd för att göra jinglar till reklaminslag i amerikansk tv...

...och reklamjingligt är det minst sagt på Sittning On A Timebomb. Det blippar och bloppar mest hela tiden.

Men ändå, som sagt, Kim Larsen har förmågan att hitta rätt stämning. Därför gillar jag fortfarande den här LP:n och har ett särskilt gott öga till inledande ´Til Tomorrow och (givetvis) Larsens udda tolkning av Dylans Tangled Up In Blue.

Nr: 1420/2222

* 1978 gav han ut Kim Larsen & Yankee Drengene, 1981 kom LP:n Jungle Dreams där han också sjunger på engelska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar