The Musical Box: Lyckliga hundar, eller inte?

torsdag 3 mars 2016

Lyckliga hundar, eller inte?

WILMER X – LYCKLIGA HUNDAR – 2003

Historien bakom Lyckliga hundar är dubbeltydig. Skivan utropades av kritiker som det bästa Wilmer X gjort sedan Mambo feber. Men bandet själv verkade ha tröttnat på popkarusellen och lämnade strax efteråt sitt skivbolag.
Något år senare spelade Wilmer X in en ny skiva, på ursprungliga och lilla bolaget Amigo. Kan man tolka det som ett avståndstagande?

Lyckliga hundar var en påkostad skiva där demonproducenten Dan Sundqvist höll i trådarna, hellacoptersfolk och Dregen själv dök upp bland gästartisterna och här fanns singeln Vi som blommar sent.
Återgången till Wilmers bluesrockiga garage- och ursprungssound på 2000 års Primitiv hade elegant suddats ut och ännu en gång ersatts av en slimmad och vältrimmad popprodukt, inte alls långt från Mambo feber om du frågar mig.

Givetvis tilltalande mainstreampop trots att det talades om att något saknades hos Wilmer X. En och annan påstod att de blivit gamla. För gammal för pop, kan man bli det?

Nja, Lyckliga hundar är inte min favoritskiva även om jag så klart hittar låtar här som även jag gillar. Välkommen till min värld till exempel.

Sjunde slöjan faller är inget annat än genuin skånsk wilmerrock, 80-tal. Stabilt. Dock inte särskilt upphetsande.

Nr: 215/CD

1 kommentar:

  1. Apropå avståndstagande, så är låten "XXX" - med refrängen "du är mitt ex, ex, ex" - enligt Nisse själv riktad till Kjell Andersson och EMI. (I alla fall hade han dem i åtanke, låten är kanske mer allmängiltig än så.)

    SvaraRadera