The Musical Box: Nostalgiskt av Steve Miller Band

lördag 26 mars 2016

Nostalgiskt av Steve Miller Band

STEVE MILLER BAND – WIDE RIVER - 1993

Man skulle kunna påstå att Wide River är en avtagare i rakt nedstigande led från Steve Miller-storheter som The Joker, Book Of Dreams och Fly Like An Eagle och komma undan med det.
Att det är en nostalgisk skiva går inte att missa, Steve Miller anspelar mer än en gång på sina gamla låtar både i texter och melodislingor. Andra spåret – Midnight Train – skulle kunnat vara hämtad direkt från The Joker. Och det blir så klart bra, till och med jättebra.

Wide River är en skiva som kommer att få Steve Millers gamla fans att lipa av lycka. Men ju längre speltiden på CD:n går kan Steve Miller naturligtvis inte låta bli blues, som är hans rötter och röda tråd.
Wide River blir till slut den skönaste och mest tillbakalutade platta man kan tänka sig. En riktig retroskiva där rötterna till slut går att söka så långt tillbaka som i Brave New World och Children Of The Future. Jag kan inte svara på om det nu för tiden skulle kunna kallas psykedelisk blues, men jag vet att det skulle gjort det i början av 70-talet.

Wide River borde därför tilltala både Steve Millers tidiga fans, som upptäckte hans storhet i slutet av 60-talet, och de som som blev hängivna fans under hitlisteparaden i mitten av 70-talet.

Det är inte alltid retroäventyr blir lyckade, men Steve Miller Band klarade det. Det här är ett CD-album, finns inte på vinyl, som jag verkligen kan rekommendera.

Nr: 34/CD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar