The Musical Box: Miracle inget undantag

fredag 11 mars 2016

Miracle inget undantag

WILLY DEVILLE – MIRACLE – 1987

Willy DeVilles första soloplatta var en storsäljare på sin tid. Inte för att det var hans första utanför sin grupp Mink DeVille, utan för att Dire Straitsgitarristen Mark Knopfler var med på ett hörn. Allt Knopfler gjorde i slutet av 80-talet verkade bli till guld.
Miracle var inget undantag. 1987 var också ett av de riktigt stora åren för skivindustrin, alltså var det många som köpte skivan, väldigt många...

Nu är dock denna LP inte särskilt mycket att gå i taket för, trots att DeVille förutom Knopfler (som även producerade) också lyckades engagera Guy Fletcher, keyboardist i Dire Straits och Totos trummis Jeff Porcaro.

Visserligen kan man tycka att Mark Knopflers närvaro gör skivans sound något mer fylligt.

Men samtidigt blev Miracle tack vare det en i mängden av många LP-skivor som lät ungefär likadant, vilket sett så här i retrobackspegeln gjort att man idag tämligen enkelt kan sätta fingret på när skivan är inspelad.

Willy DeVilles egen unika sångröst, utstrålning och säregna låtar kommer dock för alltid att klara sig själva. Det är det som idag gör Miracle åtminstone lite intressant att lyssna på.
Jag säger ”lite” eftersom jag knappast tycker det är något av hans starkare verk. Skivan når inte upp till kvaliteten och originaliteten som tidigare plattor med Mink DeVille. Han skulle också göra bättre skivor senare.

Hur konstigt det än kan låta om en av Willy DeVilles bästa säljande album, så menar jag att detta är ett album mest för samlarna och hardcorefansen.

Nr: 618/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar