The Musical Box: Rubinoos lättsmälta powerpop

söndag 20 mars 2016

Rubinoos lättsmälta powerpop

RUBINOOS – THE RUBINOOS – 1977

Rubinoos första LP är en kul powerpopplatta. Den har dock ”snackats upp” lite för mycket och är inte den ohyggligt magiska popskiva som det sägs. Men det är inte alls fel att jämföra Rubinoos med storheter i genren som Dwight Twilley, 20/20 och Paul Collin´s Beat.
För min del stod det klart att skivan skulle hamna i min samling redan under första låten. Rubinoos snodde nämligen I Think We´re Alone Now från Tommy James & The Shondells som hade haft en singelhit med låten i slutet av 60-talet.

När Rubinoos dammade av denna lilla pop-pärla blev det en hit även 1977 och även en bra start för Rubinoos som strax efter singeldebuten lyckades prångla ut sin första LP.

Första plattan blev, vilket inte var helt ovanligt i genren, den bästa och mest intressanta Rubinoos spelade in.

Som de flesta andra hade de efter det inte särskilt mycket att komma med och det skulle dröja hela sex år innan Rubinoos fick fram en uppföljare.
Möjligtvis kan man tycka låtarna är lite väl lättsmälta. Rubinoos visste nog vad folk ville ha och gjorde precis en sån skiva. Men det gör ju inte skivan sämre idag, den går att spela nu för tiden också.

Nr: 1467/2222

1 kommentar:

  1. Håller helt med dig i din bedömning av Rubinoos. En del powerpop-entusiaster höjer dem till skyarna. Själv tycker jag att de är helt okej, men att det finns andra band i genren som är betydligt roligare, t.ex. 20/20 och Paul Collins' Beat, som du nämner.

    SvaraRadera