The Musical Box: Navigator hittade vägen

tisdag 8 mars 2016

Navigator hittade vägen

BASSE WICKMAN – NAVIGATOR – 1985

Jag trodde jag hade järnkoll på mina Basse Wickman-skivor tills jag upptäckte Navigator på nedersta hyllan. Jag köpte den när Sveriges Radio i Jönköping sålde ut hela sitt skivarkiv för ett par år sedan, ihop med en hel del andra.
Förmodligen åkte den in i hyllan av bara farten...och glömdes bort. Jag har gjort sånt förr. En gång ”hittade” jag en Grand Funk-LP med obruten plomberingen...

Det var med viss skepsis den hamnade på skivtallriken. En LP med utgivningsår 1985 har inget bra utgångsläge, om man säger så.

Och först var jag lite tveksam. Tyckte inte alls den höll samma klass som pop-pärlor som Crazy Love, Rhythm Of The West eller Sailing Down The Years.

Lite för mycket country och lite för lite pop. Men jag ändrade mig. Så har det alltid varit med mina Basse Wickman-plattor. De tar tid på sig.

Navigator hittade vägen till slut och pekade mot både Neil Young och David Crosby. Välspelad countryrock, inte alls smörigt gnällig eller käck, bara enkel, rak och ärlig.

Jag tycker fortfarande Crazy Love och Rhythm Of The West är roligare att lyssna på. Men numera ingår Navigator bland de Basse Wickman-skivor jag gärna spelar. Nu har jag lite bättre koll.

Nr: 1468/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar